Du har kommit till denna jorden för att leva med din sanning och kärlek...

lördag 5 mars 2011

Kosmiska lagar

De kosmiska lagarna kan jämföras med naturlagarna ( tyngdkraft m.m). Ingen har tvingat fram dessa lagar. De bara är.
När man väl blir mer medveten om dessa och därmed också blir mer observant,
upptäcker man dagligen bevis för hur dessa fungerar. Det finns väldigt många lagar, och här presenteras 19 st av dem.

1. Motståndslagen
Vad du än hatar eller försöker motstå drar du till dig. Du blir det du motstår. Har du fördomar mot invandrare eller homosexuella t.ex kan du vara ganska säker på att du i detta liv får du uppleva deras eller liknande problem på mycket nära håll för att själv erfara dem. På en Högre Jag nivå väljer du detta. De människor och situationer du hatar eller på ett annat sätt motstår kommer du att dra till dig tills du inte längre har några negativa känslor om det.

2. Manifesteringslagen
Det du tänker på, önskar, längtar efter, ber om, mediterar på, affirmerar om, visualiserar, och så vidare blir verklighet. Både det som är gott och det som är ont! Därmed har vi ett ansvar för våra önskningar. Vi behöver se till att egot är bortkopplat, känna tillit och låta universum visa oss vad som är bäst för oss. Man talar om tankens och även bönens oerhörda kraft.

3. Attraktionslagen
Du drar till dig människor som står på din egen kunskapsnivå och som har dina egna egenskaper. Om du tycker att alla människor i din omgivning står på ett lägre plan, är en samling nötter etc., beror det på att du drar till dig dem genom ditt eget sätt att vara. Din egen attityd och dina egna beteenden speglar ditt inre liv. Du skickar alltid ut signaler vem du är. Vi skall inte skylla på andra. Vi är inga offer. Vi har inga fel människor omkring oss. Vi omger oss alltid med rätt personer. De speglar alla det vi behöver bli mer medvetna om.

Lika attraherar lika. När du börjar älska dig själv mer och behandla dig själv bättre, drar du till dig mer kärleksfulla människor som också älskar dig mer och behandlar dig bättre, på det viset som du själv nu gör. När din attityd till dig själv blir trevligare, blir andras detsamma. Allt som är negativt är fött ur ett enda stort begrepp och det är rädsla. Det du är rädd för, drar du till oavsett om du är medveten om denna rädsla eller ej. Om du är negativ upplever du negativiteter. Om du är kärleksfull drar du till och upplever kärlek. Om du vill harmoni omkring dig, se till att du själv är i harmoni så kommer det till dig.

4. Reflektionslagen (spegling)
Din omvärld är en spegel av vad du själv är. Det du hatar eller tycker om hos andra är något du hatar eller tycker om hos dig själv.

5. Överflödslagen
Allt du behöver finns i överflöd. Universum tillhandahåller dig med allt du behöver. Sträck ut din hand och ta för dig i tacksamhet, ödmjukhet och glädje. Ju mer du tar för dig desto mer finns det kvar till andra. Det räcker och blir över till dig och till andra människor. Du tar inte från andra för att du ger till dig själv.

6. Ackumuleringslagen
Det vi är intresserade av eller samlar på i en eller annan form drar vi till oss. Liksom ränta på ett sparkonto ökar det vi samlar. Det kan handla om känslor, materiella eller materiella ting.

7. Tacksamhetslagen
Ju mer tacksamma vi är desto mer får vi att vara tacksamma över.

8. Lagen om gudomlig ordning
Allting sker i rätt tid och på rätt plats. Gräm dig inte över det som inte blev gjort eller blev fel. Det var inte meningen att det skulle ske nu eller på det viset som du hade tänkt. Om det var meningen så får du nya chanser. Universum påminner oss gång på gång tills vi gör det vi ska, det som är bäst för oss. Universum har ett stort tålamod och känner fullständigt tillit till oss som skapande varelser. Vi behöver lära oss som skapande varelser. Vi behöver lära oss att återgälda denna stora generositet och förtröstan som universum hyser gentemot oss genom att göra detsamma tillbaka

9. Bumerangeffekten
Det du ger ut kommer tillbaka mångfaldigat med ränta både det som är gott och det som är ont.

10. Lagen om valfrihet
Människan har en fri vilja (freedom of choice) även om hon inte tror det. Hon har alltid valmöjligheter. Därmed har hon ett ansvar för allt som sker henne i livet, vilka alla är resultat av hennes tidigare val. Därmed kan hon aldrig skylla på andra.

11. Lagen om enhet med allt som är
Vi är inte separerade från varandra. Vi är ett med våra vänner och ovänner. Vi är ett med hela universum, både det vi älskar och hatar.

12. Lagen om att vara avskärmad/Skapa ett eget beskydd
Detta är endast möjligt om vi älskar oss själva. Ju mer vi älskar och uppskattar vår egen existens desto starkare är beskyddet. Det är inte andras negativiteter som skadar oss, det är brist på avskärmning.

13. Lagen om magnetisk samhörighetskänsla
Det handlar om det cellulära minnet. Du går på en konsert eller till en idrottsarena med 50 000 människor. Du dras som av en magnet till en speciell person. Eller du går in ett rum med 75 personer och kan inte ta ögonen från en viss person. Dina celler minns det som finns lagrat från tidigare liv och skickar signaler till dig att reagera. Ofta är man mycket oförstående inför dessa signaler och försöker ibland att nonchalera dem fast utan resultat. Mötet är oundvikligt. Det ser universum till.

14. Harmonilagen
Allting längtar efter harmoni och balans. Målet är att vara i total harmoni med hela universum. Vad du än har gjort som har fått vågskålen att väga ojämnt så försätter du dig själv, undermedvetet, i en annan situation för att uppnå balans.

15. Lagen om totalt tillit
När vi slutar oroa oss och låter universums gudomliga vägledning guida oss genom livet, upphör sjukdomar och problem att existera i våra liv. Det kan vi börja gå framåt på ett nytt sätt. Då tillåter vi guidning, beskydd och välsignelse att komma igenom.

16. Lagen om tankens skapande kraft
Allting börjar med en tanke. Denna tanke ger oss en känsla och denna känsla ligger till en grund för de attityder vi har och de handlingar vi utför. Genom att ändra våra tankar, vara mer selektiva, välja in eller välja bort de tankar som vi vill ha eller inte ha, kan vi mera medvetet skapa en trevligare tillvaro.

17. Lagen om människan som en skapande varelse
Den intelligens som skapade hela universum bor också inom varje människa. Vi kan skapa hälsa eller ohälsa i våra kroppar. Vi kan skapa sorg eller glädje i våra liv. När vi har lärt oss hur denna lag fungerar, behöver vi aldrig mer skapa sjukdomar eller elände.

18. Utvecklingslagen
När vi reser oss över gamla primitiva inprogrammeringar, börjar våra liv att fungera utan de motstånd vi tidigare omedvetet har satt upp för oss själva för att lära. Utveckling går inte att hejda. Ju förr vi ger upp gamla inprogrammerade motstånd desto lättare utvecklas vi.

19. Lagen om orsak och verkan (Karmalagen) 
Som man sår får man skörda. Som man bäddar får man ligga. Allting leder alltid till något annat och kommer alltid tillbaka till sin ursprungskälla, till den som tänkte tanken, uttryckte ordet eller utförde handlingen. Man får skörda det man sått.

SKAPELSEPROCESSEN Del 3 - Du upptäcker inte Dig själv, Du skapar Dig själv på nytt ( i varje stund!)

Universums naturlagar gör det möjligt för Dig att ha – att skapa – exakt det Du väljer. Dessa lagar kan inte överträdas, inte heller går de att ignorera.

Du följer dessa lagar just nu, när Du läser detta. Du kan inte låta bli att följa lagarna, för de är det sätt på vilket allt sker och fungerar. Du kan inte vika av från denna väg och Du kan inte fungera utanför lagarna.

Varje minut av Ditt liv fungerar Du inom detta – och allt Du någonsin har upplevt har Du alltså skapat.


Du upptäcker inte Dig själv, Du skapar Dig själv på nytt (i varje stund).

Det finns bara en mening med allt liv, vilket gäller för Dig och allt annat levande, och det är att uppleva fullständig salighet.

Allt annat Du säger, tänker eller gör är underordnat och vill bara leda fram till detta. Det finns inget annat som Din själ ska göra och inget annat som Din själ vill göra.

Det fantastiska i denna mening är att den aldrig tar slut. Ett slut är en begränsning och Guds/Källans/Kärlekens mening saknar en sådan gräns. Skulle den stunden komma när Du upplever Dig själv i fullständig salighet skulle Du i samma ögonblick föreställa dig en ännu större salighet att uppnå.

Ju mer Du är, desto mer kan Du bli, och ju mer Du blir, desto mer kan Du ändå bli.

Den djupaste hemligheten är att livet inte är en process där Du upptäcker,
utan en process där Du skapar.

Du upptäcker inte Dig själv, Du skapar Dig själv på nytt. Försök därför inte att ta reda på vem Du är, försök istället att bestämma vem Du vill vara.

Du är här för att minnas och återskapa den du är. För om Du inte skapar Dig själv som den du är, då kan Du inte bli det.

Du har säkert hört och varit med om att lärare sagt att livet är en skola. En skola är ett ställe Du går till om det är något Du inte vet, som Du vill veta. Det är inte ett ställe Du går till om Du redan vet något och bara vill uppleva den vetskapen.

Ditt liv är en möjlighet för Dig att upplevelsemässigt få veta det som Du redan vet begreppsmässigt.
Du behöver inte lära Dig något för att göra det. Du behöver bara minnas det Du redan vet och handla därefter.

Själen – Din själ – vet hela tiden allt som finns att veta. Det finns inget som är dolt för den, inget den inte vet. Men att veta är inte nog. Själen vill uppleva.

Du kan veta med Dig att Du är generös, men om Du inte gör något som visar Din generositet, har Du inget annat än begreppet generositet. Du kan veta med Dig att Du är snäll, men om Du inte ärsnäll mot någon har Du inget annat än en uppfattning om Dig själv.

Din själs enda önskan är att få omvandla sin största begreppsmässiga uppfattning om sig själv till sin största upplevelse.

Du är, och har alltid varit, en gudomlig del av den gudomliga helheten. Du väljer aktivt att komma ihåg vem Du verkligen är, att foga samman de olika delarna av Dig för att uppleva helheten av Dig själv – vilket innebär helheten av Gud/Alltet/Kärleken.

Din uppgift här på jorden är följaktligen inte att lära Dig (för Du vet redan) utan att minnas vem Du är. Och att minnas vilka alla andra är. Därför är även en stor del av Din uppgift att påminna andra så att de också kan minnas.

Alla de stora andliga lärarna har gjort just det. Det är människans enda syfte – det vill säga Hennesandliga syfte

Livet är en skapelse, inte en upptäckt.

Du lever inte varje dag för att upptäcka vad livet har i beredskap för Dig, utan för att skapa det. Du skapar Din egen verklighet varje minut, förmodligen utan att veta om det.
   Här visas varför det är så, och hur det fungerar.

  1. Gud/Källan/Kärleken har skapat Dig till Guds/Källans/Kärlekens avbild
  2. Gud/Källan/Kärleken är skaparen.
  3. Du är tre varelser i en. Du kan kalla dessa tre aspekter av att vara för vad som helst: Fader, Son och den Heliga Ande; kropp intellekt och själ; det övermedvetna, medvetandet och det undermedvetna.
  4. Skapandet är en process som springer ur dessa delar av Dig. Man skulle kunna säga att Du skapar på tre plan. Skapandets verktyg är: tanke, ord och handling.
  5. Allt skapande börjar med en tanke (”Utgår från Fadern”). Sedan blir skapandet ord (”Be så skall Ni få. Sök, så skall Ni finna.”) Allt skapande förverkligas sedan i handling. (”Och ordet blev människa och bodde bland Oss.”)
  6. Det Du tänker på men aldrig därefter talar om, det skapar Du på ett plan. Det som Du tänker på och talar om skapar Du på ett annat plan. Det som Du tänker, talar och gör manifesteras i Din verklighet.
  7. Att tänka på, tala om och göra något som Du inte verkligen tror är omöjligt. Därför måste skapelseprocessen innefatta tro, eller vetande. Detta är absolut tro. Detta är bortom att hoppas. Detta är säkert vetande. (”Ni tror och det ska ske”). Därför innefattar handlingens del i skapandet alltid vetande. Det är en instinktiv klarhet, en fullständig visshet, en totalacceptans av verkligheten i något.
  8. Detta vetande är detsamma som en intensiv och otrolig tacksamhet. Det är tacksamhet på förhand. Och det är kanske i detta den främsta lösningen på skapandet gåta vilar: att vara tacksam före, och för skapelsen. Att ta något för givet på ett sådant sätt är inte bara förlåtligt, det uppmuntras. Det är det säkra tecknet på att någon är en mästare. Alla mästare vet på förhand att handlingen är utförd.
  9. Fira och njut av allt Du skapar och har skapat. Att förkasta någon del av det är att förkasta en del av Dig själv. Vadhelst som nu framstår som en del av Din skapelse ska Du omfamna, göra anspråk på, välsigna och vara tacksam för. Fördöm det inte, för att fördöma det är att fördöma sig själv.
  10. Om det finns någon aspekt av Din skapelse som Du inte tycker om, välsigna den då och förändra den. Välj igen. Frambringa en ny verklighet. Tänk en ny tanke. Säg ett nytt ord. Gör något nytt. Gör det storartat och resten av världen kommer att följa Dig. Be den att göra det. Påkalla att den gör det. Säg ”Jag är vägen, sanningen och livet, följ Mig.”
Det är så Du manifesterar Guds/Källans/Kärlekens vilja ”såsom i himmelen så ock på jorden.”

Det fungerar för Oss alla. Vissa av mänskligheten använder ”systemet” fullt medvetet och vissa använder det omedvetet, utan att ens veta vad det är de gör.

Vissa av mänskligheten vandrar fullt vakna och vissa av dem går i sömnen. Men Vi skapar alla Vår verklighet – skapar, inte upptäcker – och använder den kraft Gud/Källan/Kärleken har givit Er och den process som just nu blivit beskriven.

Många ha frågat sig själva när de kommer att ”uppleva lyftet i sina liv”, och Gud/Källan/Kärleken har svarat.

Du får Ditt liv att ”lyfta” genom att först bli mycket klar i Dina tankar om det. Tänk på vad Du vill vara, göra och ha. Tänk ofta på det tills Du är helt klar över det. Och sedan, när Du uppnått den klarheten, tänk då inte på någonting annat. Föreställ Dig inte några andra möjligheter.

Rensa ut alla negativa tankar ur Dina tankekonstruktioner. Gör Dig kvitt all pessimism. Släpp alla tvivel. Förkasta all fruktan. Disciplinera Ditt intellekt att hålla fast vid den ursprungliga skapande tanken.

När Dina tankar är klara och orubbliga, börja då att uttala dem som sanningar. Uttala dem högt. Använd Dig av de starka budorden som frambringar skapandekraft:

Säg ”Jag är-meningar” till andra.

”Jag är” är det starkaste skapande uttalandet i universum. Allt Du tänker eller säger efter orden ”Jag är” sätter de upplevelserna i rullning, frambringar dem och för dem till Dig.

Universum vet inget annat sätt att fungera. Det känner inte till någon annan väg. Universum reagerar på ”Jag är” som en ande i en flaska.

Det här kan upplevas som en rejäl utmaning för många. Det handlar om disciplin. Det är en fråga om avsikt.

Det första steget är att lära sig att granska sina tankar; Du måste tänka på vad det är Du tänker på.

När Du kommer på Dig själv med att tänka negativa tankar – tankar som negerar Din högsta uppfattning om något – tänk igen!

Om Du tycker att Du har fastnat eller att allt är en enda röra och att inget gott kan komma ut av det, tänk då igen.

Om Du tycker att världen är ett dåligt ställe, fyllt med negativa händelser, tänk då igen.

Om Du tycker att Ditt liv faller samman och det verkar som om Du aldrig kan få bitarna på plats igen, tänk då igen.

Du kan träna Dig att göra detta. (se bara hur väl Du har tränat Dig att inte göra det.)

Du får alltid det Du skapar och Du skapar alltid.

Om Du inte gillar det Du just skapat, välj då igen. Lägg bara märke till vad Du har valt och välj igen. Guds/Källans/Kärlekens uppgift, är att alltid ge Dig den möjligheten

Många påstår dock att de inte alltid har fått det de alltid velat ha. Men Du har alltid fått det Du har frammanat.

Ditt liv är alltid ett resultat av Dina tankar kring det – även Din uppenbart skapande tanke att Du sällan får det Du väljer.

Ditt liv framskrider enligt Dina tankar om det.

Så vad har Du för tankar nu? 


Affirmation:

Jag åter-skapar Mig själv på nytt
i varje stund
i den mest storslagna versionen
av den högsta visionen
Jag någonsin haft
Beträffande vem Jag är

På så sätt ärar Jag Gud/Källan/Kärleken
uttryckt på ett underbart sätt


KÄLLA: Samtal med Gud (bok 1) Neale Donald Walsc

SKAPELSEPROCESSEN Del 2 - Hur medvetandegör Du naturlagarna? Genom att minnas dem. Du behöver alltså inte lära Dig dem!

Universums naturlagar gör det möjligt för Dig att ha – att skapa – exakt det Du väljer. Dessa lagar kan inte överträdas, inte heller går de att ignorera.

Du följer dessa lagar just nu, när Du läser detta. Du kan inte låta bli att följa lagarna, för de är det sätt på vilket allt sker och fungerar. Du kan inte vika av från denna väg och Du kan inte fungera utanför lagarna.

Varje minut av Ditt liv fungerar Du inom detta – och allt Du någonsin har upplevt har Du alltså skapat.



Hur medvetandegör Du naturlagarna? Det gör Du genom att minnas dem. Du behöver alltså inte lära Dig dem.

Börja med att vara i stillhet. Tysta den yttre världen så att Du kan sikta inåt. Denna in-sikt är det Du söker, men Du kan aldrig uppnå den medan du är så djupt involverad i Din yttre verklighet. Försök därför gå inom Dig så mycket som möjligt. Och när Du inte söker inom Dig själv försök då att ta avstamp i Ditt inre när Du handskas med den yttre världen.

Kom ihåg detta axiom:
Om Du inte går inom Dig, går Du utan Dig.
För att göra det mera direkt personligt ska Du sätta det i första person när Du upprepar det:
Om Jag inte går inom Mig, går Jag utan Mig.

Den första lagen är att Du kan bli, vara och ha allt Du kan föreställa Dig.

Den andra lagen är att Du drar till Dig det Du fruktar.

Och det här beror på att känsla är den kraft som drar till sig. Det Du känner stor rädsla inför, det kommer Du att uppleva.

  1. Tanken är skapande
  2. Fruktan drar till sig energi av liknande slag.
  3. Kärlek är allt som finns.

Kärleken är den grundläggande verkligheten. Den är det enda. Alltet. Att känna kärlek är att uppleva Gud/Källan/Universum

Den högsta sanningen är att kärleken är allt som finns, allt som funnits och allt som någonsin kommer att finnas. När Du förflyttar Dig in i det absoluta, förflyttar Du Dig in i kärleken.

Känsla är energi i rörelse. När man förflyttar energi skapar man effekt. Om man förflyttar tillräckligt med energi skapar man materia. Materia är samlad energi. Runtflyttad. Sammanslagen. Om man behandlar energi tillräckligt länge på ett eller annat vis får man materia. Alla mästare förstår denna lag. Det är universums alkemi. Det är hemligheten bakom allt liv.

Tanke är ren energi. Varje tanke Du tänker, har tänkt, eller någonsin kommer att tänka är skapande. Din tankes energi dör aldrig. Någonsin. Den lämnar Din kropp och strålar ut i universum, och fortsätter utåt i all evighet. En tanke varar för alltid.

Alla tankar kommer samman; alla tankar möter andra tankar, korsas i ett otroligt energigytter och formar ett ständigt föränderligt mönster av outsäglig skönhet och ofattbar komplexitet.

Energier av samma slag dras till varandra och formar (för att använda simpla ord) ”klumpar” av energier av liknande slag. När tillräckligt många liknande ”klumpar” stött ihop med varandra ”klumpar de ihop sig” (för att använda ett annat simpelt uttryck). För att materia ska skapas krävs att en ofattbar stor mängd av liknande energier ”klumpar ihop sig”.  

Men materia blir skapad av ren energi. Det är de facto det enda sätt på vilket den kan skapas. När energin väl blivit materia fortsätter den att vara det under en lång tid – om inte dess skapelseprocess störs av en motsatt eller annorlunda energiform. Denna annorlunda energi  som påverkar materian sönderdelar den och frigör den råenergi den var uppbyggd av.

Du samverkar med Gud/Alltet/Kärleken. Ni har ett gemensamt och evigt förbund. Löftet till Dig är att alltid ge Dig det Du ber om. Ditt löfte är att be; att förstå skapelseprocessen av att be och att få svar.

Du är en tredelad varelse. Du består av kropp, själ och ande. Du skulle också kunna kalla dessa för det fysiska, det icke-fysiska och det metafysiska. Detta är den heliga treenigheten och den har givits många namn.

Det Du är, är Gud/Källan/Kärleken.

Gud/Källan/Kärleken manifesteras som tre-i-en. Vissa av våra teologer har kallat detta Fadern, Sonen och den Helige Ande.

Våra psykiatriker har också upptäckt detta triumvirat och vissa har kallat det medvetandet, undermedvetandet och övermedvetandet.

Andra har kallat det för detet, egot och överjaget. Vetenskapen benämner det energi, materia och antimateria.

Poeter brukar tala om tanke, hjärta och själ. Tänkare inom New Age-rörelsen brukar använda begreppet kropp, själ och ande.

Vår tid delas upp i dåtid, nutid och framtid. Skulle det inte kunna vara detsamma som undermedvetandet, medvetandet och övermedvetandet?

Rummet delas på samma sätt upp i tre delar: här, där och rummet där emellan.

Men det är när man ska beskriva och definiera denna ”rymd däremellan” som det blir svårt och obestämbart. I samma stund som man börjar beskriva  eller definiera blir den rymd man beskriver ”här” och ”där”. Ändå vet Vi att denna ”rymd däremellan” finns. Det är det som håller ”här” och ”där” på plats – precis som det eviga nuet håller ”före” och ”efter” på plats.

Dessa tre sidor av Dig är i själva verket energier. Du kan kalla dem tankeord och handling. Tillsammans åstadkommer de tre ett resultat – vilket med människan språkbruk och i Din begreppsvärld kallas för en känsla, eller en upplevelse.

Din själ, (undermedvetandet, detet, anden, dåtiden etc) är summan av varje känsla Du någonsin haft (skapat). Din medvetenhet om dessa kallas för Ditt minne. Det Du gör när Du minns något är att Du plockar samman alla delarna av Dig själv.

När Du plockat samman alla delarna av Dig kommer Du att ha sammanfogat och minnas den Du verkligen är.

Denna skapelseprocess startar med tanken – en idé, en föreställning, en visualisering. Allt Du ser var någon gång någons idé. Det existerar ingenting i Din värld som inte först existerade som en ren tanke.

Detta gäller även för universum.

Tanken är det första steget i att skapa.

Sedan kommer ordet. Allting Du säger är en tanke som uttrycks. Den är skapande och skickar ut skapande energi i universum. Ord är mer dynamiska (vissa säger mer skapande) än tanken, eftersom orden har en annan ”vibrationsnivå” än tanken. De splittrar (förändrar, ändrar, påverkar) universum med större kraft.

Ord är det andra steget i att skapa.

Handlingar är ord satta i rörelse. Ord är tankar som uttrycks. Tankar är idéer som formats. Idéer är energier som samlats. Energier är frisläppta krafter. Krafter är befintliga element. Element är partiklar av Gud/Alltet/Kärleken, materialet i allt.



Affirmation:

Jag åter-skapar Mig själv på nytt
i varje stund
i den mest storslagna versionen
av den högsta visionen
Jag någonsin haft
Beträffande vem Jag är

På så sätt ärar Jag Gud/Källan/Kärleken
uttryckt på ett underbart sätt


 KÄLLA: Samtal med Gud (Bok 1) Neale Donald Walsc

SKAPELSEPROCESSEN Del 1 - Du befinner Dig alltid i en skapelseprocess. I varje stund. Varje minut. Varje dag!

Universums naturlagar gör det möjligt för Dig att ha – att skapa – exakt det Du väljer. Dessa lagar kan inte överträdas, inte heller går de att ignorera.

Du följer dessa lagar just nu, när Du läser detta. Du kan inte låta bli att följa lagarna, för de är det sätt på vilket allt sker och fungerar. Du kan inte vika av från denna väg och Du kan inte fungera utanför lagarna.

Varje minut av Ditt liv fungerar Du inom detta – och allt Du någonsin har upplevt har Du alltså skapat.


Du befinner Dig alltid i en skapelseprocess. I varje stund. Varje minut. Varje dag.

Hur Du kan skapa ska Vi gå in på senare. Du är en stor skapelsemaskin och Du pumpar bokstavligen ut nya skapelser lika snabbt som Du tänker.

Händelser, tilldragelser, företeelser, tillstånd, omständigheter – allt skapas utifrån medvetandet. Det individuella medvetandet är kraftfullt så det räcker.

Du kan tänka Dig vilken skapande energi som släpps lös när två eller fler samlas i Guds/Källans/Kärlekens namn. Och massmedvetande? Ja, det är så kraftfullt att det kan skapa händelser och omständigheter som berör hela jorden och universum.

Det skulle vara riktigt att säga – inte på det sätt som Du menar – att Du väljer dessa konsekvenser. Du väljer dem inte mer än vad universum gör. Du, liksom Gud/Källan/Kärleken betraktar det. Och bestämmer vem Du är i relation till dem.

Men det finns inga offer här i världen, och inga förövare. Inte heller är Du ett offer för andras val. På något plan har människan skapat det Hon säger sig avsky – och genom att ha skapat det, har Hon valt det.

Det här är en avancerad tankenivå, och alla når den förr eller senare. För det är först när Du kan acceptera ansvaret för allt, som Du kan uppnå kraften att förändra delar av det.

Så länge Du ger näring åt tanken att det finns något eller någon där ute som ”gör” saker mot Dig, fråntar Du Dig själv kraften att gör något åt det. Bara när Du säger ”Jag gjorde detta”, kan Du finna kraften att förändra det.

Det första steget i att förändra någonting över huvud taget är att veta och acceptera att man själv har valt att låta vara det det är. Om Du inte kan acceptera det på ett personligt plan, så försök ändå att acceptera det på ett allmängiltigt plan, genom Din förståelse av att Vi alla är en.

Ansträng Dig sedan att skapa en förändring, inte för att någonting är fel, utan för att det inte längre är en sann manifestation av den Du är.

Det finns bara en anledning att göra någonting:
Som en manifestation av den Du är inför universum.

Om Du lever livet på detta sätt blir det självskapande.

Du använder livet för att skapa Dig själv som den Du är och den Du alltid har velat vara.

Det finns också bara en enda anledning att göra något ogjort, och det är om det Du gjort inte längre är en manifestation av den Du vill vara. När det Du gjort inte längre speglar den Du är.

Om Du vill lämna en riktig spegling av Dig själv måste Du anstränga Dig att förändra allt i Ditt liv som inte passar in i den bild Du vill projicera in i evigheten.

I allra vidaste mening är allt det ”hemska” som händer Dig något som Du själv har valt. Misstaget är inte att Du valt dem, utan att Du kallar dem dåliga. För genom att kalla dem dåliga kallar Du Dig själv dålig, eftersom Du har skapat dem.

Men att sätta etikett på Dig själv som dålig vill Du inte vara med om, så hellre än att kalla Dig dåligförnekar Du Dina egna skapelser. Det är denna intellektuella och andliga oärlighet som gör att Du kan acceptera en värld som ser ut som den här.

Om Du var tvungen att acceptera – eller till och med hade en djup inre känsla av – personligt ansvar för världen, skulle den inte se ut som den gör idag. Det skulle verkligen vara sant om alla kände sitt ansvar. Och det är det solklart uppenbara i detta som gör det så ytterligt plågsamt och bitande ironiskt.

Världens naturkatastrofer – dess orkaner, vulkanutbrott och översvämningar – dess fysiska kaos – skapas inte av enskilda människor. Det Du däremot skapar är hur mycket Du låter dessa händelser påverka Ditt liv.

Det sker saker i universum som inte ens den livligaste fantasi skulle kunna hävda att Du satte igång eller skapade.

Dessa händelser skapas av människan förenade medvetande. Hela världen skapar i samarbete dessa upplevelser. Vad Du gör, som individ, är att Du går igenom dem och beslutar Dig för vad eller om det betyder något för Dig, och vem och vad Du är i relation till dem.

Sålunda skapar människan kollektivt, och individuellt, det liv och den tid Hon upplever i det enda syftet att utvecklas.

Finns det då något mindre smärtsamt sätt att genomgå denna process – och svaret är ja – men ingenting i Din yttre upplevelse kommer att vara annorlunda. Sättet att minska smärtan som Du kopplar samman med världsliga upplevelser och händelser -  både Dina egna och andras – är att förändra det sätt Du betraktar dem på.

Du kan inte förändra den yttre händelsen (för den har skapats gemensamt av människan och Hon har inte uppnått den mognad i medvetandet som krävs för att på egen hand förändra något som har skapats kollektivt) och därför måste Du förändra den inre upplevelsen. Detta är vägen till fulländning i levnadskonst.

Ingenting är smärtsamt i sig självt eller av sig självt. Smärtan är följden av felaktigt tankesätt. Den är ett tankefel.

En mästare kan konsten att ”tänka bort” den mest plågsamma smärta. På så sätt helar mästaren.

Smärta är resultatet av Din uppfattning om något. Avlägsna uppfattningen och smärtan försvinner.

Uppfattningar grundar sig ofta i tidigare upplevelser. Din åsikt om något härrör sig till en tidigare åsikt om samma sak. Och den tidigare åsikten härrör sig till en ännu tidigare åsikt – den från en annan, och så vidare tills Du kommit ända tillbaka till den första tanken.

Alla tankar är skapande och ingen tanke äger större kraft än den första, den som de andra ärver sina egenskaper av. Det är därför den ibland även kalls arvsynd.

Arvsynden är när din första tanke om något är fel. Felet kan förvärras många gånger om när Du utvecklar tanken igen och igen. Det är den Helige Andens (Ditt Högre Jag) uppgift att inspirera Dig till nya insikter/tankar som kan befria Dig från Dina misstag.

Kom dock ihåg: Det finns inget Du ”bör” eller ”inte bör” i Guds/Källans/Kärlekens värld. Gör det Du vill göra. Gör det som speglar Dig som en storslagen version av Dig själv. Om Du vill känna Dig illa till mods, gör det då.

Men döm inte, och fördöm inte, för Du vet inte varför något inträffar, och Du vet inte vad det leder till i slutänden.

Det som Du fördömer kommer att fördöma Dig, och Du kommer själv en dag bli såsom det Du dömer.

Försök hellre att förändra dessa saker – eller stötta andra som förändrar dessa saker – som inte längre speglar Din högsta känsla av den Du är.

Men prisa ändå allt – för allting i livet är Guds/Källans/Kärlekens skapelse, och det är den högsta skapelsen.

Det är Du själv som bestämmer Dina regler. Du slår fast riktlinjerna. Och Du avgör hur bra Du har lyckats och lyckas. För Du är den enda som har bestämt vem och vad Du verkligen är – och vem Du vill vara. Och Du är den enda som kan avgöra hur väl Du lyckas.

Ingen annan kommer någonsin att döma Dig, för varför och hur skulle Gud/Alltet/Kärleken kunna döma sin egen skapelse och kalla den dålig?

Hela poängen med skapelseprocessen är ju att Du ska upptäcka Dig själv, skapa Ditt Jag, så som Du verkligen är – och så som Du verkligen vill vara. Och Du skulle inte kunna bli det om Du inte också hade valet att bli någonting annat.

Konsekvenser är resultat. Naturliga följder. Men det är inte alls detsamma som att de är vedergällningar eller straff. Följderna är helt enkelt följder. Det är resultaten av den naturliga tillämpningen av naturlagar. Det är det som händer, oftast mycket oförutsägbart, som en konsekvens av det som har hänt.

Allt fysiskt liv fungerar i enlighet med naturlagar. När Du minns dessa lagar och tillämpar dem bemästrar Du livet på det fysiska planet.

Det Du uppfattar som ett straff – eller det Du skulle kalla ont, eller otur – är inget annat än en naturlag som gör sig gällande.

Om Du är medveten om dessa naturlagar och följer dem skulle Du ha all den frihet, glädje, frid och all den vishet, förståelse och styrka som finns i den ande Du är. Du skulle vara fullständigt en fullständigt förverkligad varelse.

Och det är det som är Din själs mål. Det är det som är dess syfte – att till fullo förverkliga Dig själv när den är i kroppen; att bli förkroppsligandet av allt den verkligen är.

Universums lagar är fullkomliga och gör att den fysiska världen fungerar perfekt. 



Affirmation:

Jag åter-skapar Mig själv på nytt
i varje stund
i den mest storslagna versionen
av den högsta visionen
Jag någonsin haft
Beträffande vem Jag är

På så sätt ärar Jag Gud/Källan/Kärleken
uttryckt på ett underbart sätt


KÄLLA: Samtal Med Gud (bok 1) - Neale Donald Walsch